Web design direct
Image default
Aanbiedingen

Heeft u een verdiepingsvloer? Laat deze regelmatig keuren!

Heeft u een verdiepingsvloer in uw magazijn, fabriekshal of andere ruimte in uw bedrijfspand laten installeren? Dan krijgt u te maken met verplicht gestelde (periodieke) keuringen. Al deze keuringen zijn erop gericht om de veiligheid van een dergelijke vloer te vergroten. Waarom keuren zo belangrijk is, leest u hieronder. Ook zullen we in deze blog wat dieper ingaan op de drie keuringen voor verdiepingsvloeren die door de overheid verplicht zijn gesteld. Tot slot geven wij u graag een tip voor een professionele en betrouwbare partij in verdiepingsvloeren waar u terecht kunt voor zowel eenmalige keuringen als complete keuringsabonnementen. Lees daarom snel verder!

 

Waarom keuren zo belangrijk is

Net zoals een auto regelmatig gekeurd moet worden om de veiligheid te garanderen, moet een verdiepingsvloer ook eens in de zoveel tijd nagelopen worden. Een verdiepingsvloer moet vaak behoorlijk wat gewicht dragen. En omdat een dergelijke vloer zelfdragend is, is het des te belangrijker om de vloer periodiek na te lopen. Zo kunnen schades en zwakke plekken tijdig worden opgemerkt. Dit verkleint de kans op materiële schade, ongevallen en lichamelijk letsel. Keuren is dan ook niet iets wat even een jaartje overgeslagen kan worden. Het is iets wat ieder jaar terugkomt. 

 

De drie verplicht gestelde keuringen

Voor verdiepingsvloeren zijn er drie keuringen verplicht gesteld: de nul keuring, de periodieke keuring en de schade keuring. De nul keuring vindt plaats na oplevering en iedere keer nadat er een fundamentele wijziging aan de vloer is aangebracht of deze in zijn geheel verplaatst is. De periodieke keuring moet iedere twaalf maanden worden uitgevoerd. Hierbij wordt de belasting gecontroleerd en wordt er gekeken of er eventuele schades zijn. Indien er schade aan de vloer is vastgesteld, dan moet er bovendien een schade keuring worden uitgevoerd. Er wordt dan gekeken welke acties ondernomen moeten worden om de schade te verhelpen.

 

Eenmalige keuringen en keuringsabonnementen van Nolte Mezzanine

Bij Nolte Mezzanine, dé specialist in verdiepingsvloeren, kunt u terecht voor eenmalige keuringen, maar ook complete keuringsabonnementen. Deze abonnementen kunt u afsluiten voor een jaar, drie jaar of zelfs vijf jaar. Alle bovengenoemde verplicht gestelde keuringen zijn bij deze abonnementen inbegrepen. Minimaal één keer per jaar vindt de periodieke keuring plaats. Indien er schade is geconstateerd of u wijzigingen/aanpassingen aan de vloer heeft aangebracht, dan kunt u een afspraak maken voor een nul of schade keuring.

 

https://www.noltemezzanine.nl