Web design direct
Image default
Gezondheid

Gezond leven met normale ademhalingsfrequentie

Een fijne normale ademhalingsfrequentie is belangrijk voor als je gezond wil leven. Als je ademhalingsfrequentie namelijk niet normaal is kan je last krijgen van vervelende kwalen. Zo kan je je sneller verward voelen of duizelig. Ook ben je sneller moe, hiervoor helpt slapen dan ook niet. Het is dus erg belangrijk dat je een normale ademhalingsfrequentie hebt voor een fijn en gezond leven. Het kan alleen moeilijk in te schatten zijn of je een normale ademhalingsfrequentie hebt. Ademen doe je natuurlijk op de automatische piloot, dit is natuurlijk erg fijn omdat je het zoveel doet. Maar dit kan dus ook vervelend zijn voor als je wil inschatten of je een normale ademhalingsfrequentie hebt. Je denkt namelijk totaal niet na over ademhalen en hoeveel je ademhaalt.

 

Stress

 

Dat je een niet normale ademhalingsfrequentie hebt kan heel goed komen door stress. Dit is natuurlijk een moeilijke oorzaak waar je vaak vrij weinig aan kan doen. Iedereen maakt wel stress mee. Zo herken je waarschijnlijk wel dat als je in een stressvolle situatie zit je een niet normale ademhalingsfrequentie krijgt. Dit kan bijvoorbeeld ook zijn als je van iets heel erg schrikt dan gaat je ademhalingsfrequentie ook omhoog. Door de adrenaline die je aanmaakt gaat dus je normale ademhalingsfrequentie omhoog.

 

Gespannen

 

Als je dus geen normale ademhalingsfrequentie hebt ben je te vaak gespannen. Dit merk je dan ook terug in verschillende dingen. Je ben veel moe en je hebt erg veel last van spierpijn. Doordat je zo’n hoge ademhalingsfrequentie hebt denkt je lichaam dat je veel in gevaar bent. En dit is natuurlijk erg vermoeiend. Daarom is het erg belangrijk dat je een normale ademhalingsfrequentie probeert te krijgen. Zo kan je je meer gerust voelen en minder snel last krijgen van vervelende kwalen. Een normale ademhalingsfrequentie kan je bereiken door verschillende manieren, zoals de buteyko methode.