Web design direct
Image default
Verbouwen

Energieneutraal bouwen: het toverwoord in de bouwsector!

Wanneer er één toverwoord is (of eigenlijk twee) die de bouwsector op dit moment typeren, is het wel het vrij recente fenomeen energieneutraal bouwen. Onder energieneutraal bouwen worden woningen, bedrijfspanden en kantoren verstaan die op een dusdanige wijze gebouwd zijn, dat ze minstens een jaar lang geen fossiele brandstof toevoer nodig hebben om voldoende energie op te wekken die vereist is voor het huishouden of de bedrijfsvoering. Energieneutraal gebeurt vandaag de dag volop. Welke vormen van energieneutraal bouwen bestaan er? En welke meerwaarde heeft energieneutraal bouwen? Wat zijn de voordelen van dit type bouwtechnieken?

 

Energieneutraal bouwen: voorbeelden van bekende bouwsoorten

Er zijn diverse soorten (bouw)technieken en bouwmaterialen die in de duurzame bouwsector worden gebruikt. Denk aan extra isolerende kozijnen, isolatieplaten, isolatieglas, maar natuurlijk ook aan het gebruik van zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers en slimme cv-ketels. Bij de bouw van energieneutrale woningen wordt verder vrijwel altijd gebruikgemaakt van ventilatiesysteem met warmteterugwinning, led verlichting, grote ramen voor extra lichtinval en zonnewarmte, naadloze afsluitingen zonder kieren en klimaatvriendelijke materialen en bouwmethoden. Door al deze methodieken te combineren, kan een woning gerealiseerd worden die volledig klimaatneutraal is.

 

De meerwaarde van energieneutrale huizen en panden

De voordelen van energieneutrale huizen, kantoorgebouwen en bedrijfspanden zijn alom bekend. Ten eerste vereist energieneutraal bouwen wel een flinke investering, maar verdient u deze kosten razendsnel terug omdat u daarna feitelijk gratis energie opwekt. Een andere grote meerwaarde is natuurlijk het feit dat uw onroerend goed bijdraagt aan een betere leefomgeving. Het is immers gebeurd met de CO2-uitstoot van uw woning!

 

Meer informatie ontvangen? Laat u vrijblijvend informeren

Wilt u meer weten over energieneutrale bouwmethoden en de mogelijkheden die er voor u zijn? Neem dan contact op met een ervaren bouwbedrijf die thuis is in het realiseren van energieneutrale huizen en bedrijfsgebouwen. Er zijn meer mogelijkheden dan veel ondernemers en particulieren zich realiseren, dus laat u vrijblijvend voorlichten door een expert!