Web design direct
Image default
Aanbiedingen

Een oude Engelse bruiloft traditie uitgelegd

Misschien heb je het wel eens in een film voorbij zien komen. Vanuit een oude Engelse traditie is het de gewoonte dat tijdens een bruiloft de bruid een viertal items met zich zal meedragen. ‘ Something old, something new, something borrowed, something blue.’ Letterlijk verteeld ‘Iets ouds, iets nieuws, iets geleend en iets blauws’. Maar waarom is dat eigenlijk? Dat gaan we je in dit blog vertellen.

Something old

Door iets te dragen uit het verleden laat je zien dat je bereid om jouw verleden als alleenstaand persoon achter je te laten. Dit kan je laten zien door bijvoorbeeld een oud sieraad van jezelf te dragen, of door juist een sieraad van je overladen vader of grootmoeder te dragen. 

Something new

Door met je geliefde te trouwen begin je een nieuwe periode in je leven. Je gaat samen met je partner kijken naar de toekomst en gaat al toekomstplannen maken. Om dit tot uiting te laten brengen tijdens de bruiloft kan je ervoor kiezen om een gloednieuw sieraad of kledingstuk te dragen. Het dragen van een gloednieuwe jurk kan hier ook een uiterst geschikte optie voor zijn. Kleine tip: ben je op zoek naar trouwjurken in Rotterdam? Neem dan eens een kijkje bij Bruidsmodeoutlet.nl!

Something borrowed

Opgroeien kan je natuurlijk niet alleen. Je hebt dingen geleerd van je ouders, je broertjes of zusjes, je vrienden of familie. Door hier aandacht aan te geven laat je zien dat je daarbij stil staat tijdens de bruiloft. Dit kan je aantonen door bijvoorbeeld dezelfde schoenen als je vader te dragen tijdens zijn eigen bruiloft, of het maatpak van je opa te dragen tijdens de kerkdienst. Wanneer dit wordt opgemerkt zal men hier veel waardering over uitspreken, want een mooier gebaar bestaat niet. Succes gegarandeerd!

Something blue

Iets blauws. Dat is eigenlijk best wel lastig. Want ga je voor een blauw trouwpak? Of blauwe schoenen? Het moet natuurlijk geen mismatch worden met wat je draagt op de prachtigste dag van je leven. Kies er daarom voor om iets kleins in de kleur blauw te dragen: een blauwe roos of blauwe sokken. Het is niet eens zo nodig zichtbaar te zijn, als je er maar aandacht aan hebt besteedt! 

 

https://bruidsmodeoutlet.com/