Web design direct
Image default
Adverteren

Een interview met een SEO freelancer | Ralf van Veen

Een interview met een SEO Freelancer

In dit artikel zullen we een ervaren SEO freelancer interviewen. Dit doen we om erachter te komen wat zijn gedachten zijn over bepaalde onderwerpen en hoe we een goede SEO freelancer kunnen herkennen. Het komt vaak voor tegenwoordig dat het moeilijk is om de juiste SEO freelancer uit te kiezen voor een bepaald project. Dit komt mede doordat er een gestage groei is in de markt van de communicatiebureau’s waardoor er veel aanbod is gekomen. Maar hoe scheiden we het kaf van het koren? Hoe wordt kwaliteit herkent? Lees het in dit artikel.

Vraag: Hoe kan een bedrijf de juiste SEO freelancer uitkiezen en waar moeten ze op letten bij deze keuze?

Bij het kiezen van de juiste SEO freelancer voor een klus moet er veelal worden gelet op de ervaring en kennis van de freelancer. Wanneer een SEO freelancer ervaring heeft met veel klussen en een uitgebreidde portfolio kan laten zien zal de kans groot zijn dat hij of zij goed in het vak is. Ook kan dit worden gezien aan de eerste SEO analyse die de specialist levert.

Daarnaast moet het bedrijf altijd vragen hoeveel tijd de specialist in kwestie steekt in het bijhouden van de kennis. SEO is een vakgebied dat iedere dag verandert. Er zijn constant veranderingen die worden aangekondigd in het algoritme van Google waardoor er steeds andere elementen van SEO belangrijker worden of juist minder belangrijk. Wanneer de SEO freelancer in kwestie niet op de hoogte is zal dit ook merkbaar zijn in de kwaliteit van het werk dat hij of zij levert.

Vraag: Kan een SEO freelancer voor meerdere bedrijven in dezelfde branche werken?

Dat kan zeker, dit wordt mogelijk gemaakt door de opkomst van lokale SEO. Wanneer 2 bedrijven voor hetzelfde zoekwoord willen ranken in verschillende gebieden is dit mogelijk doordat ze dan in weze geen concurrenten zijn van elkaar.

Hoeveel jaar ervaring moet een SEO specialist hebben om het vak te beheersen?

Dat is afhankelijk van de SEO freelancer in kwestie. Sommigen hebben een aantal jaar nodig, anderen een stuk langer. Maar om de vele nuances van het vak echt te begrijpen moet een specialist alle soorten cases tegenkomen. Het is hetzelfde als een specialist in ieder ander vakgebied: Hoe meer ervaring de specialist heeft hoe beter hij of zij vaak in de praktijk is. Dit geldt zeker ook voor een SEO specialist.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden in de zoekmachines? Bekijk eens de website van Ralf van Veen, een ervaren SEO freelancer.

https://ralfvanveen.com/