Web design direct
Image default
Aanbiedingen

Beste locaties om te vissen – wereldwijd

De Bahama’s zijn misschien wel de thuisbasis van het vissen op grote soorten, met in de wateren rond de eilanden enkele grote soorten – waaronder marlijn, tonijn, mahi-mahi en zeilvis.

Bijna elk jaar worden in de Bahama’s records gevestigd, terwijl enkele van ’s werelds beste vissers hun hengel proberen uit te werpen voor de ultieme vangst. De Abacos-eilanden zijn bijzonder goed voor grote vissen, met een groot aantal toernooien gedurende de zomer.

 

Costa Rica

De rijke kustlijnen van Costa Rica bieden zijn dé plek voor sportvissers van over de gehele wereld, waarbij elke kust duidelijk anders is. Aan de Pacifische kant heb je keuze te over met de kans om te vissen op dorado, tonijn, wahoo, marlijn, haanvis, snapper en meer. Terwijl de Caribische kant van het land bekend staat om zijn grote snook en grote tarpoen.

 

Cabo San Lucas, Mexico

Cabo San Lucas, Baja California Sur, Mexico wordt ook wel de “maritieme hoofdstad van de wereld” genoemd. Het gebied heeft een strikt vangst- en vrijgavebeleid, wat heeft bijgedragen aan het vergroten van de bevolking van Marlin. Het visseizoen gaat het hele jaar door, maar de piektijden zijn tussen mei en december. Hoewel Mexico niet zo bekend staat als goede visbestemming, heeft het meer dan 10.000 kilometer kustlijn om te verkennen.

 

Sicilië 

Sicilië, gelegen in het hart van de Middellandse Zee, is goed gelegen om enkele van de beste vismogelijkheden in de regio aan te bieden. Het gebied is bezaaid met vissersdorpjes en zwaardvis en tonijn zijn de meest voorkomende vangsten. Het eiland staat ook bekend om zijn speervissen, wat de moeite waard is, maar verwacht niet veel geluk als je een hier voor de eerste keer aan begint.

 

Schotland

Indien je houdt van vliegvissen moet je naar de iets minder traditionele superjachtbestemming Schotland kijken. De vier grote zalmrivieren van het land – de Dee, Spey, Tay en Tweed – trekken een groot aantal vissers uit de hele wereld aan die op zoek zijn naar de beste zalm.

 

Saint Lucia

Het vulkanische eiland Saint Lucia biedt enkele van de diepste wateren in het Caribisch gebied, wat betekent dat fantastisch vissen op grote soorten mogelijk is op slechts een paar kilometer van het eiland. Het eiland heeft het hele jaar door een groot aantal toernooien, waaronder het Lucia International Billfish Tournament en de Antigua en Barbuda Marlin Class. Indien je op enkele van deze plekken gaat vissen raden wij je aan om gebruik te maken van een goede transducer. Hierdoor ben je in staat om eenvoudig vis te lokaliseren, zodat je de kans op een goede vangst kan maximaliseren.