Web design direct
Image default
Aanbiedingen

Alle informatie over zoetstoffen op een rij

De gemiddelde Nederlander eet per dag zo’n 110 gram suiker, oftewel ruim 27 suikerklontjes. En dat terwijl eigenlijk geadviseerd wordt om per dag maximaal vijftien suikerklontjes te consumeren. We eten en drinken dus veel te veel suiker en dit kan nare gevolgen hebben voor je gezondheid. Heb je vaak last van je darmen of hoofdpijn? Grote kans dat een te hoge suikerconsumptie de boosdoener is. Het is dus beter om suiker wat vaker te laten staan. Ben je een zoetekauw en doe je graag een schepje suiker in de thee of koffie? Dan is het misschien verstandig om voortaan suiker te vervangen voor zoetstoffen. We vertellen je er meer over in dit blog.

De verschillende soorten zoetstoffen
Er zijn diverse soorten zoetstoffen op de markt. Deze zoetstoffen vallen eigenlijk onder te verdelen in twee categorieën: intensieve en extensieve zoetstoffen. Intensieve zoetstoffen zijn een populair alternatief van suiker. Ze bevatten bijna geen calorieën en zijn vaak een stuk zoeter dan suiker. Dit betekent dat je vrij weinig intensieve zoetstoffen hoeft toe te voegen om een voedingsmiddel of drankje zoet te maken. Voorbeelden van intensieve zoetstoffen zijn stevia en aspartaam. 

Dan heb je ook nog de extensieve zoetstoffen. Deze zijn minder populair, omdat ze wel calorieën bevatten en ook niet per se heel zoet zijn. Daarnaast kan je er ook nog eens heel windering van worden. Een extensieve zoetstof doe je dus beter niet in je koffie of thee. Voorbeelden van extensieve zoetstoffen zijn erytritol en xylitol. Je vindt deze zoetstoffen terug in snoep en kauwgom.

Natuurlijke zoetstoffen
In plaats van suiker kan je er ook nog voor kiezen om natuurlijke zoetstoffen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan honing, ahornsuiker, agavesiroop en kokossuiker. Deze varianten zijn niet caloriearm dus is het wel verstandig om er niet te veel van te consumeren. Een voordeel van natuurlijke zoetstoffen is dat ze zijn rijk aan voedingsstoffen en vitaminen. Meer informatie over natuurlijke zoetstoffen vind je bij Vehgroshop

 

https://www.vehgroshop.nl/