Web design direct
Image default
Bloemen

4 tips om langer van een boeket te genieten

Een boeket bloemen staat altijd prachtig in huis. Maar hoe kan je hier nu zo lang mogelijk van genieten? We geven je in deze blog 5 handige tips: van het schuin afsnijden van de stelen tot het toevoegen van bloemenvoeding.

Tip #1: schuin afsnijden van stelen

Bij losse bloemen moet je de stelen altijd schuin afsnijden. Zo is een bloem verzekerd van voldoende water toevoer. Onze tip: snij met een scherp mesje (geen schaar of ander gereedschap) minimaal 2 centimeter af van de stelen voor het beste resultaat. Het is belangrijk om na het afsnijden de bloemen direct in het water te zetten, anders gaat het effect verloren.

 

Tip #2: de juiste plek in huis

Ook de locatie van de bloemen is een belangrijke factor voor de levensduur van een boeket. Zo zijn bloemen niet dol op tocht, of teveel warmte. Zet de bloemen daarom niet op of naast een verwarming. Ook in de buurt van een fruitschaal verwelken bloemen sneller, door de uitstoot van de gassen in het fruit.

 

Tip #3: vergeet de bloemenvoeding niet

Wanneer je kiest voor bloemen bezorgen, of een boeket in een winkel haalt krijg je er in de meeste gevallen een zakje bloemenvoeding bij. En dit is niet voor niets! In deze zakjes zitten essentiële voedingstoffen voor snijbloemen. Bloemenvoeding zorgt ervoor dat je boeket langer de kleur, vorm en geur blijft behouden. Kijk goed op het zakje voor de aanbevolen hoeveelheid bloemenvoeding.

 

Tip #4: vers water

Tot slot onze laatste tip om optimaal van een boeket te genieten: vers water! Verwijder blaadjes die in het water vallen (zo ontstaan er bacteriën) en ververs het water wanneer het er troebel uit begint te zien. Meestal is dit na een paar dagen aan te raden.

 

Met deze 4 tips geniet je optimaal van jouw boeket in huis!