Web design direct
Image default
Aanbiedingen

Overzichtelijk koken zonder chaos – Zo kook jij die top maaltijd!

Overzichtelijk koken zonder chaos – Zo kook jij die top maaltijd! 

Een nette keuken is de basis voor het maken van een goede maaltijd. Als je keuken rommelig is, maakt dit het lastig om in alle rust een top gerecht neer te zetten voor je verwachte gasten. Het laatste dat je wilt is een aangebrand diner opdienen. Daarom is een schoon en net werkblad een must en zo voorkom je dat het een chaos wordt in je hoofd.  Een opgeruimde keuken is immers een opgeruimd hoofd. Daarom delen we hieronder wat handige tips om je keuken netjes te houden.

 

Begin met een schone basis 

Als je gelijk al begint in een rommelige keuken, werkt dit meteen al minder prettig. Zorg er dan ook voor dat, voordat je begint met het koken van jouw specialiteit, het werkblad helemaal is opgeruimd en dat al het keukengerei netjes is opgeborgen. Haal even een doekje over het aanrecht en check of alles echt helemaal aan kant is voordat je van start gaat. 

 

Meteen opruimen terwijl je kookt

Eigenlijk een hele simpele: ruim alles meteen op dat je hebt gebruikt. Stop het gebruikte keukengerei alvast in je vaatwasser of was deze eventjes af. Gooi rondslingerende lege verpakkingen direct weg, want deze nemen onnodig ruimte in beslag die je goed kunt gebruiken als je uitgebreid aan het koken bent. Daarbij scheelt het je ook weer in tijd, want wat je meteen opruimt hoef je later niet meer op te ruimen. Wel zo fijn als je after dinner dip in kickt en je eigenlijk liever op de bank ploft met een wijntje. Stapel die afwas dan ook niet op in je gootsteen, maar werk dit tussen de bedrijven door alvast weg. 

 

Check je keukenkastjes 

Wanneer je aan het koken bent is het wel zo fijn als je alles gewoon normaal kunt vinden. Zorg daarom dat je ook wat structuur aanbrengt in je manier van opbergen. Een half uur moeten zoeken naar dat potje chili peper is niet heel handig als je eters krijgt en je aan een tijd gebonden zit. Check ook of elk potje een deksel heeft en of elk zakje dicht zit. Niets is zo vervelend als wanneer je al haast hebt, je een graai in die kast doet en vervolgens het gehele potje over jezelf heen kiepert.  

 

Wanneer je deze basistips in acht houdt, zul je zien dat het koken een stuk plezieriger zal worden.
Succes!

 

https://www.marskramer.nl/