Web design direct
Image default
Onderwijs

Originele muziekactiviteiten voor op school

Onze muzikale toppers

Ben je op zoek naar leuke muziekactiviteiten op school? Wij zetten een aantal van onze absolute toppers voor je onder elkaar.

Musical

Tijdens een workshop musical zingen, mogen alle remmen helemaal los. Want als er geen emotie in zit, dan is het geen musicalnummer. Toch? Tijdens een musicalworkshop is ‘goed kunnen zingen’ een stuk minder belangrijk dan ‘weten hoe je emotie overbrengt’. Dat laatste is dan ook precies wat we gaan oefenen. Natuurlijk sluiten we af met een spetterende performance waarin alle leerlingen de show stelen.

Streetbeats

Een duur drumstel nodig om je een echte percussionist te wanen? Ach welnee. Tijdens deze muzikale workshop ervaren de leerlingen dat je een prachtig ritmisch samenspel kunt spelen met niet meer dan wat oude jerrycans. Dat is nog eens een mooie les om te leren! Om die ervaring volledig over te kunnen brengen, is er natuurlijk volop aandacht voor ritme, techniek en samenspel.

Djembé

Weet jij wat een djembé is? Tijdens een Djembé workshop maken de leerlingen kennis met dit traditionele Afrikaanse slaginstrument. In eerste instantie is het flink oefenen op de techniek, maar als iedereen de basics eenmaal onder de knie heeft, verliest de hele klas zich in het ritme en brengen de leerlingen een indrukwekkend samenspel ten gehore.

Rappen

Rappen is helemaal van nu. Bijna alle leerlingen hebben dan ook wel een favoriete rapper. Hoe tof is het om daarbij aan te sluiten door een rapper uit te nodigen die de leerlingen gaat leren om een eigen nummer te schrijven? Ritme, muziek, woorden, performance: er komt nogal wat bij kijken! Maar aan het einde van de workshop beklimmen de leerlingen het podium en blazen ze hun publiek weg met wat ze gemaakt hebben.

Songwriting

Een eigen liedje schrijven, dat is toch hartstikke moeilijk? Niet na een workshop songwriting! Daarin leren de leerlingen precies wat er komt kijken bij het schrijven van een nummer waarmee je je publiek weet te raken.

https://www.grotebroer.nl