Web design direct
Image default
Eten en drinken

Dit zijn de voordelen en nadelen van online eten bestellen

Vandaag de dag bestellen Nederlanders steeds meer online eten en drinken. Vooral tijdens de Covid-19 periode is de vraag naar maaltijdbezorging sterk toegenomen. Er zijn dan ook veel nieuwe maaltijdbezorgers bijgekomen. Online eten bestellen is natuurlijk erg handig en gemakkelijk en het past heel erg bij onze huidige drukke samenleving. Mensen zijn tegenwoordig zó druk dat ze geen tijd of zin hebben om te koken. Maar wat zijn nou eigenlijk de voor- en nadelen van online eten bestellen? In dit artikel zetten wij dit voor jou op een rijtje, zodat je de volgende keer wanneer je een maaltijd wilt bestellen goed geïnformeerd bent en een weloverwogen keuze kunt maken. 

De voordelen van online eten bestellen

  1. Online eten bestellen is gemakkelijk en tijdbesparend

Het grootste voordeel van online eten bestellen is natuurlijk dat je veel tijd bespaart en zo ook meer vrije tijd overhoudt. De tijd waarin je normaal gesproken boodschappen doet en aan het koken bent kun je nu besteden aan andere dingen. Je hebt nu tijd over om even lekker te ontspannen, met je kinderen te spelen of die ene vriend of vriendin te bellen. Je hoeft je huis zelfs niet eens meer uit, want je eten wordt thuisbezorgd. Bovendien heb je waarschijnlijk ook helemaal geen afwas, waardoor je ook na het eten tijd overhoudt. 

  1. Ieder familielid kan eten wat hij/zij wil

Een ander voordeel van online eten bestellen is dat ieder familielid zelf kan kiezen wat hij/zij wil eten. Er is een breed aanbod aan eten, waardoor er altijd voor iedereen wel iets te vinden is. Veel mensen geven dan ook de voorkeur aan eten bestellen, omdat ze dit vaak lekkerder vinden dan wanneer je hetzelfde gerecht zelf thuis zou maken. Restaurants en food ketens zijn namelijk gespecialiseerd in het bereiden van eten en gebruiken weer andere ingrediënten en technieken. 

  1. Je ziet bij het bestellen direct wat voorgaande klanten van het restaurant vinden

Wanneer je via een bezorg platform een restaurant uitkiest, kun je vaak meteen zien wat voorgaande klanten van het restaurant vinden. Aan de hand van de reviews kun jij een eerste indruk opdoen van de voedselkwaliteit en klantenservice van een restaurant. Hierdoor voorkom je dat je teleurgesteld wordt of voor verrassingen komt te staan. Wanneer je in een stad rondloopt en op gevoel een restaurant uitkiest weet je vaak niet zo goed wat je te wachten staat. 

Vergeet niet om op deze bezorg platforms zelf ook een positieve of negatieve review over het restaurant waar je hebt gegeten achter te laten om andere mensen te informeren. 

De nadelen van online eten bestellen

  1. Online eten bestellen is duurder dan zelf koken

Een nadeel van online eten bestellen is dat je vaak meer geld kwijt bent aan je maaltijd dan wanneer je zelf zou koken. Daarnaast moet je ook in je achterhoofd houden dat je op je eten moet wachten en dat er een kans is dat je bezorger vertraging oploopt. Dit kan natuurlijk erg vervelend zijn als je honger hebt en door de vertraging kan je eten al koud zijn geworden wanneer je het thuis hebt. 

  1. Je hebt minder inzicht in wat er voor je bereid wordt

Wanneer je online eten bestelt ben je minder vrij en heb je minder in de hand wat er precies voor je bereid wordt. Vooral voor mensen met allergieën kan dit soms wat lastig zijn. Als je zelf kookt is het toch makkelijker om aanpassingen te maken of bepaalde ingrediënten weg te laten of juist toe te voegen. 

De conclusie

Aan online eten bestellen zitten zowel voor- als nadelen. Zo is het grootste voordeel van online eten bestellen dat het zo gemakkelijk en tijdbesparend is. Daarnaast is het aanbod groot en kan iedereen zelf beslissen wat hij/zij wil eten. Ook vind je online vaak sneller reviews en weet je van tevoren ongeveer wat je te wachten staat. De nadelen van online eten bestellen is dat het vaak duurder is en je hebt minder in de hand wat er voor je klaargemaakt wordt.